Voordelen van de Spaar BV

Voorkom dat je vermogen afneemt en betaal minder belasting met de Spaar BV. Vanaf 1 januari 2017 is de heffing in box 3 gewijzigd en is de belastingheffing over vermogens vanaf € 100.000,- aanzienlijk hoger geworden. Door de lage spaarrentes resulteert de belastingheffing van box 3 dat spaarders meer belasting betalen dan dat ze rente over hun vermogen ontvangen. De zogenaamde “Spaar BV” biedt echter de oplossing. Door je vermogen in een Spaar BV (ook wel spaargeld BV, vermogens BV of beleggings BV genoemd) onder te brengen, voorkom je dat je vermogen door de belastingheffing afneemt en betaal je enkel belasting over het daadwerkelijk gerealiseerde rendement.

Start nu!

Voordelen spaar BV

Voordelen spaar BV

Wat is een Spaar BV?

De Spaar BV is een besloten vennootschap met beperkte aansprakelijkheid die als doel heeft het beheren van spaartegoeden. Je richt een Spaar BV op om ervoor te zorgen dat je een beter rendement behaald op je vermogen. De spaarrentes zijn namelijk erg laag.  Door het oprichten van een Spaar BV stort je jouw spaargeld in de vorm van “kapitaal” in de BV.

Voor wie is de Spaar BV interessant?

Ben je een vermogende particulier? Afhankelijk van het vermogen en de spaarrente kan de Spaar BV interessant zijn. Indien je geen fiscale partner hebt en een spaarrente van 0,5% ontvangt, is de Spaar BV interessant vanaf een vermogen van€ 125.000,-. Indien je wél een fiscale partner hebt, is de Spaar BV interessant vanaf een vermogen van € 175.000,-.

De voordelen van de Spaar BV

  • Niet het volledige vermogen, maar enkel het werkelijke rendement wordt belast.
  • Het is erg makkelijk en betaalbaar om een Spaar BV op te richten. De besparing is veel groter dan de kosten voor oprichting en de administratie van de BV. De oprichting van de BV kan al vanaf € 255,- bij Ligo.

Stappenplan voor het opzetten van de Spaar BV

  1. Richt een BV op met een (hoog) nominaal aandelenkapitaal dat gelijk staat aan je vermogen. Je kan bij Ligo hier starten met de oprichting van de Spaar BV door beantwoording van eenvoudige vragen over de BV.  Binnen een paar dagen is jouw Spaar BV opgericht!
  2. Open een beleggingsrekening bij de bank voor je BV.
  3. Stort je vermogen op deze rekening als zijnde het kapitaal van de Spaar BV.

Vragen over een Spaar BV?

Wil je meer weten of wil jij een Spaar BV oprichten? De juristen van Ligo staan voor je klaar en begeleiden je bij het proces. Vanaf € 255,- richt je bij Ligo een Spaar BV op. Je kan direct starten met de oprichting door hier online eenvoudige vragen te beantwoorden. Binnen 3 tot 5 dagen is je Spaar BV opgericht!

Start nu!
Spaar BV oprichten

Spaar BV oprichten

Heb je vragen? Onze juristen staan altijd voor je klaar. Je kan ons bereiken via onze online chat of 020-3031043.