Minite Ondernemersverhaal

Minite Ondernemersverhaal
december 9, 2021
Tag: Ondernemen
5 minute read

In hun ondernemersverhaal vertellen klanten van Ligo over hun ervaringen bij het oprichten van hun bedrijf. Deze keer spraken we de oprichters van Minite.

Na werkervaring te hebben opgedaan bij IBM en SalesForce, besloot Micky Chen voor zichzelf te beginnen. Samen met haar zus, Linky Chen, richtte ze Minite op. Een platform waarmee studenten op freelance-basis aan bedrijven worden gekoppeld. Voor beide een win-win situatie. Hoe kwam ze op dit idee? Hoe is Minite gestart? En wat waren de misstappen? Micky deelt haar verhaal graag met toekomstige ondernemers.

Zou je kort kunnen omschrijven wat Minite doet?

“Minite is een digitaal platform voor bedrijven en studenten. Bedrijven kunnen bij ons student-freelancers inhuren op het gebied van digitale marketing, business development en onderzoek. Hierdoor groeien ze sneller en werken ze op laagdrempelige wijze met toekomstig talent. De student-freelancers krijgen hiervoor een sterk CV met studie gerelateerd werk voor terug en krijgen de mogelijkheid om toekomstige werkgevers te ontmoeten.”

Hoe ben je op het idee gekomen?

“Hiervoor werkte ik bij SalesForce. Daar werkte ik veel met startups. Zij hadden vaak het probleem dat ze werk hadden liggen waarvoor ze geen fulltime werknemer willen aannemen. Zodoende kwam ik op het idee om freelancers in contact te brengen met bedrijven. Dit begon vooral vooral in de tech sector, maar inmiddels zitten we in meerdere sectoren, zoals fashion en finance. Zelfs in de bouw, waar het zeker niet gebruikelijk is om op freelance-basis te werken.”

Hoe heb je je voorbereid op je start als ondernemer?

“Ik heb heel veel gepraat met veel verschillende mensen. Je hoeft niet alles alleen te doen. Er zijn genoeg mensen die jou kunnen en willen helpen met zaken waar je zelf onvoldoende kennis van hebt.”

Hoe ben je begonnen? Zelf geïnvesteerd?

“Ik had het geluk dat ik zelf al wist hoe ik een minimal viable product (de eerste versie van een product of dienst) kon maken. Ik wist hoe ik moest programmeren en had hiervoor dus nog geen developers nodig."

Waarom heb je voor een BV gekozen?

“Het is fijn om privé van zakelijk gescheiden te houden, het is professioneler en ook om toekomstige investeerders aan te trekken.”

'Je hoeft het niet alleen te doen. Zorg dat als je iets niet weet of kan, dat je daar hulp van iemand anders bij vraagt'

Wat waren valkuilen of verkeerde investeringen? Wat heb je daarvan geleerd?

Luisteren naar teveel mensen. Het is goed om met veel verschillende mensen te praten. Laat je vooral ook adviseren wat je moet doen, maar bedenk daarbij ook: “Wat past er bij mij?”. Met Minite zijn we bijvoorbeeld in het verleden, op advies van anderen, partnerships aangegaan die achteraf helemaal niet bij ons pasten.”

minite logo

Wat heb je gehad aan je deelname aan het ACE Incubator Programma? Raad je hulp van een incubator aan?

Ja, dat is zeker aan te raden. Je krijgt daar enorm veel hulp met het opzetten of uitbreiden van jouw bedrijf. Hiermee hebben we vooral ons netwerk weten uit te breiden. Niet alleen qua partnerships maar ook met adviseurs, aangesloten bedrijven en High-flighers (zo noemen we onze studenten).”

Hoe onderscheidt Minite zich van concurrenten?

“Wij bieden Start-ups en scaleups flexibele krachten met de skills die ze nodig hebben, on-demand via gekwalificeerde student-freelancers. Hierdoor kunnen bedrijven geld en tijd besparen, zodat ze zich kunnen richten op de groei van hun core business. Ook de studenten profiteren hiervan, doordat ze met relevante en flexibele werkervaring hun CV en skills boosten.”

Hoe was het om deel te nemen aan initiatieven zoals de Blue Tulip Awards en Xathon?

“Heel cool. Bij elk initiatief moet je weer opnieuw je bedrijf pitchen, maar je komt wel interessante mensen tegen. Zeker voor je netwerk zijn deze initiatieven heel handig. En er zijn er ook heel veel van. Let er wel op dat je niet teveel met PR bezig blijft. Jouw normale bedrijfsvoering heeft ook aandacht nodig als je wilt groeien."

Wat is nu jouw grootste uitdaging?

“De extreme groei bijhouden en alle ballen in de lucht houden. Blijven focussen op de belangrijke dingen, iedere dag prioriteiten stellen en de juiste keuzes maken. Soms zijn er op een dag 10 prioriteiten, dan moet je keuzes gaan maken. Dat is niet altijd even makkelijk, maar uiteindelijk moeten we ons focussen op de zaken die Minite.works verder doen groeien. Uiteindelijk is het een luxeprobleem, dus klagen doe ik allerminst!"

Wat voor trends zien je in de markt van Minite de komende jaren?

“Mede door het nieuwe thuiswerken raken bedrijven steeds meer gewend aan remote werken en staan ze sneller open voor student freelancers. We verwachten dus dat er meer en meer behoefte zal zijn aan slimme, flexibele krachten.”

Wat zijn je toekomstplannen?

Er staan een aantal partnerships op het programma en internationale uitbreiding. We willen in ieder geval in 2025 100.000 studenten hebben geholpen aan een baan. Ik wil eerst in Nederland een sterk staande basis hebben opgebouwd, voordat we over de grens gaan kijken.”

Wat is jullie gouden tip voor beginnende ondernemers?

“Je hoeft het niet alleen te doen. Zorg dat als je iets niet weet of kan, dat je daar hulp van iemand anders bij vraagt.”

Ook van start met jouw eigen bedrijf?

Wil jij je van gratis advies laten voorzien bij het oprichten van je BV? Onze Ligo juristen en fiscalisten staan elke dag klaar om je te helpen. Bel ons via 020-3031043 en we kijken er naar uit om met je mee te denken. Je kunt ons ook 7 dagen per week bereiken via onze online chat. Ook in het weekend en de avonden.

Download de gratis Holding Gids

Download hier de gratis Holding Gids. Hierin lees je alles wat je moet weten over de persoonlijke holding.

Download Book

Start met slim ondernemen

Doe de gratis Legal Checkup

Start Checkup

Hulp & support

Voor meer informatie klik op support
Support

Ligo Plan

Bekijk de voordelen hier met slechts één klik
Word member

Ook interessant

Gaat jouw voorkeur uit naar zelfstandig ondernemerschap, maar maak je liever gebruik van een al best...
december 1, 2022
Wat zijn de kosten van een BV oprichting? Als jij op het punt staat om een besloten vennootschap (BV...
augustus 17, 2022
Ben jij toch niet tevreden over de naam van jouw BV? Of zijn jij en je partner uit elkaar en wil je ...
mei 27, 2022
Download de gratis Holding Gids

Download hier de gratis Holding Gids. Hierin lees je alles wat je moet weten over de persoonlijke holding.

Download Book
cover_holding_ebook_white
Download de gratis Holding Gids

Download hier de gratis Holding Gids. Hierin lees je alles wat je moet weten over de persoonlijke holding.

Download Book

Ons Team

Ons team bestaat uit gedreven enthousiastelingen die elke dag een stapje extra zetten om van Ligo een groot succes te maken. We houden van aanpakken, van streven naar een doel, van impact maken en dat elke dag.

Working days: 09:00-18:00

Chat Time

Working days: 09:00-23:00

Weekend: 09:00-23:00

bANNER-02

Ons Team

Ons team bestaat uit gedreven enthousiastelingen die elke dag een stapje extra zetten om van Ligo een groot succes te maken. We houden van aanpakken, van streven naar een doel, van impact maken en dat elke dag.

Working days: 09:00-18:00

Chat Time

Working days: 09:00-23:00

Weekend: 09:00-23:00