Algemene voorwaarden verstrekken, hoe doe je dat?

Algemene voorwaarden verstrekken, hoe doe je dat?
June 19, 2021
3 minute read

Schadeclaims, aansprakelijkheidsstelling en teleurgestelde klanten? Het zijn allemaal risico’s waar jij als ondernemer tegen aan kan lopen. Om jezelf hiertegen te beschermen, is het belangrijk dat je als ondernemer spelregels (algemene voorwaarden) hebt die gelden tussen jou en je klanten. Goede algemene voorwaarden zijn een must! Maar let op: het is wel belangrijk dat je deze algemene voorwaarden op de juiste wijze verstrekt aan je klanten. Doe je dit niet? Dan gelden jouw algemene voorwaarden niet en is de kans op conflicten tussen jou en je klanten groot. Hoe zorg je ervoor dat jouw algemene voorwaarden van toepassing zijn? We leggen het je hier uit.

 

Algemene-voorwaarden-300x214-1

Wat zijn algemene voorwaarden?

Algemene voorwaarden worden ook wel de 'kleine lettertjes' genoemd. Het zijn de regels die je als ondernemer van toepassing verklaart op de relatie met je klanten. In de algemene voorwaarden kun je diverse afspraken opnemen. Denk bijvoorbeeld aan afspraken over de betaaltermijn, levering van een product of dienst, intellectueel eigendom en/of beperking of zelfs uitsluiting van je aansprakelijkheid. Wat je niet in je algemene voorwaarden mag opnemen, zijn kernbepalingen van de overeenkomst. Hierbij kan je denken aan bepalingen over de omschrijving van de diensten en producten die je aanbiedt en de prijs.

[maxbutton id="9" url="https://www.ligo.nl/algemene-voorwaarden-opstellen" text="Start hier met je algemene voorwaarden" ]

Waarom algemene voorwaarden?

Waarom zijn algemene voorwaarden nu zo belangrijk? Waterdichte algemene voorwaarden kunnen conflicten en daarmee ook ellenlange kostbare rechtsprocedures voorkomen. Zo kunnen algemene voorwaarden jou onder andere beschermen tegen claims van klanten en kunnen ze in bepaalde situaties voorkomen dat je aansprakelijk wordt gesteld. Als een klant bijvoorbeeld onterecht klaagt dat een dienst te laat is geleverd, kan jij terugvallen op jouw algemene voorwaarden. Algemene voorwaarden geven jou en je klant zekerheid bij het zakendoen. Jullie weten door de duidelijke afspraken precies waar jullie aan toe zijn.

Algemene voorwaarden ter hand stellen

Algemene voorwaarden gaan niet vanzelf gelden tussen jou en je klanten. Het feit dat je ze hebt, is niet genoeg. Om algemene voorwaarden te laten gelden, dien je jouw klanten eerst op de hoogte te stellen dat jouw algemene voorwaarden van toepassing zijn. Vervolgens dien je de algemene voorwaarden op de juiste manier te verstrekken. Om snel en duidelijk een overzicht te krijgen van hoe je algemene voorwaarden op de juiste wijze verstrekt, hebben wij hieronder een schema voor je gemaakt!

AV-chartflow

 

Goede algemene voorwaarden laten opstellen?

Het opstellen van algemene voorwaarden is doorgaans een maatwerk klus. Bij Ligo kan je waterdichte algemene voorwaarden laten opstellen door gespecialiseerde juristen met jarenlange ervaring. Door online binnen enkele minuten een vragenlijst in te vullen, heb je binnen 7 dagen algemene voorwaarden afgestemd op jouw business!

Start hier met je algemene voorwaarden

Zeker weten dat je niets vergeet?

Wil je zeker weten dat je jouw algemene voorwaarden op de juiste wijze verstrekt? Bij Ligo hebben we een overzichtelijke checklist ontwikkeld voor het verstrekken van algemene voorwaarden. We begeleiden je stap voor stap, zodat je zeker weet dat je niets belangrijks vergeet. Start hier de workflow Algemene Voorwaarden Verstrekken.

Vragen over de juiste verstrekking van je algemene voorwaarden? Als Ligo member kan je gratis onbeperkt sparren met onze specialistische advocaten! 

Ligo-dashboard-3

 

Algemene voorwaarden laten opstellen?

Overtuigd van het nut van waterdichte algemene voorwaarden? Als ondernemer heb je vier opties om je algemene voorwaarden te regelen:

  1. Je kan je algemene voorwaarden laten opstellen door een advocaat. Het voordeel van deze optie is dat je verzekerd bent van juridisch correcte algemene voorwaarden die bovendien ook afgestemd zijn op jouw onderneming. Aan de andere dien je waarschijnlijk langs te gaan bij het desbetreffende advocatenkantoor en dien je ook nog eens een hoge kostprijs af te rekenen.
  2. Je kan zelf algemene voorwaarden opstellen aan de hand van online templates. Het voordeel van deze optie is dat dit geheel kosteloos kan. Verder hoef je hiervoor ook je huis niet te verlaten. Het nadeel is dat je niet verzekerd bent van juridisch correcte algemene voorwaarden en waarschijnlijk erg veel tijd aan het opstellen ervan kwijt zal zijn.
  3. Je kan je algemene voorwaarden bij Ligo online op maat maken en downloaden. Als je je algemene voorwaarden bij Ligo online op maat maakt, ben je verzekerd van juridisch correcte en up-to-date algemene voorwaarden. Bovendien kan dit binnen een paar minuten online gedaan worden, zodat je en geen kostbare tijd verspilt en je je huis niet uit hoeft. Voor Ligo members is dit zelfs geheel kosteloos.
  4. Je kan je algemene voorwaarden bij Ligo door een specialistische jurist laten opstellen. Algemene voorwaarden zijn doorgaans maatwerk. Bij Ligo hebben we een database met goede standaard algemene voorwaarden. Wil je echter algemene voorwaarden die perfect op jouw onderneming zijn afgestemd? Dat kan ook! Wij hebben specialistische juristen in dienst die graag waterdichte algemene voorwaarden voor je op willen stellen die perfect op jouw onderneming zijn afgestemd.

Happy entrepreneuring!

Download de gratis Holding Gids

Download hier de gratis Holding Gids. Hierin lees je alles wat je moet weten over de persoonlijke holding.

Download Book

Start met slim ondernemen

Doe de gratis Legal Checkup

Start Checkup

Hulp & support

Voor meer informatie klik op support
Support

Ligo Plan

Bekijk de voordelen hier met slechts één klik
Word member

Ook interessant

Wil je honderden euro’s besparen aan erfbelasting? In dat geval heb je een testament met een zogenaa...
januari 27, 2020
Niemand denkt er graag aan, maar voor iedereen is het belangrijk om een testament op te laten stelle...
januari 27, 2020
Een BV oprichten? Yes! Je gaat eindelijk de stap zetten om voor jezelf te beginnen. Of je nu ervarin...
juni 13, 2018
Download de gratis Holding Gids

Download hier de gratis Holding Gids. Hierin lees je alles wat je moet weten over de persoonlijke holding.

Download Book
cover_holding_ebook_white
Download de gratis Holding Gids

Download hier de gratis Holding Gids. Hierin lees je alles wat je moet weten over de persoonlijke holding.

Download Book

Ons Team

Ons team bestaat uit gedreven enthousiastelingen die elke dag een stapje extra zetten om van Ligo een groot succes te maken. We houden van aanpakken, van streven naar een doel, van impact maken en dat elke dag.

Working days: 09:00-18:00

Chat Time

Working days: 09:00-23:00

Weekend: 09:00-23:00

ligo-team

Ons Team

Ons team bestaat uit gedreven enthousiastelingen die elke dag een stapje extra zetten om van Ligo een groot succes te maken. We houden van aanpakken, van streven naar een doel, van impact maken en dat elke dag.

Working days: 09:00-18:00

Chat Time

Working days: 09:00-23:00

Weekend: 09:00-23:00